Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KÁLMÁN BÁCSI KÖSZÖNTŐJE

KÁLMÁN BÁCSI ZENEDÉJE

KEZDŐLAP

 

Kedves Szülők, Kedves Gyerekek!

Nagy öröm, hogy ilyen sokan és ilyen nagy kedvvel járnak hozzánk. Az elmúlt tanévet még a Meszlényi Házban kezdtük el, áprilistól azonban egy szép új helyet találtunk a Hősök fasora 12.-ben Sashalmon, amit Hang-Villának neveztünk el.

Az új helyszín egy olyan bázissá vált, ahol nemcsak a tanítási órákat, hanem egyéb más programokat, mint például a gyerekkoncerteket, matinékat, baba-mama zenedéket, zenetáborokat stb. szervezhetünk.

A Ház immár otthont ad a Kertvárosi Fúvószenekari Egyesületnek és a Kertvárosi Zenede Alapítványnak, melyeket idén januártól működtetünk.

Az elmúlt tanév is bővelkedett szép programokban:

  • A Pénzügyőr Fúvószenekarral közös koncertet adtunk advent második vasárnapján a Szent István Bazilikában a Dó-ré-mi Gyerekkórus és a Corvin kórus közreműködésével. Nagy élmény volt újra zenekarral szerepelni egy hatalmas nézőközönség előtt.
  • Karácsonyi Zenedés koncertünket az Erzsébetligeti Rendezvényházban tartottuk szintén nagy érdeklődés közepette.
  • Március 15.- ét a Polgármesteri Hivatalban ünnepeltük. Közreműködött a Zenede Dó-Ré-Mi gyerekkórusa és a Toborzó citerazenekar.
  • Állandó szereplői vagyunk a Kossuth utcabálnak és a Centenáriumi Lakótelep Nyárbúcsúztató programjának is.
  • Az Anyák napi  műsorunkat és a Tanévzáró koncertünket már a Hang-Villában tartottuk idén.
  • A Világosító Szent Gergely napjára rendezett örmény esten léptünk fel citerazenekarunkkal a Corvin kórus közreműködésével.
  • Augusztus 20.-án a Budavárban léptünk fel a Csepp-Csepel Néptáncegyüttes műsorában a Szent István napi ünnepen a Toborzó együttesünkkel.

A hagyományos Balatoni népzene táborral együtt, idén 6 turnus zenetábort tudtunk szervezni. A Hang-Villa remek helyszínnek bizonyult, majd 90-en gyermek fordult meg a Hang-Villában és Balatonszárszón ezen a nyáron.

A táborzáró koncertjeink nagy érdeklődésnek örvendenek a szülők, családtagok, rokonok körében. A zenés foglalkozások mellett sokat játszhatnak, kézműveskedhetnek a gyerekek.

Az új tanévben várjuk sok szeretettel régi és új növendékeinket. A citera és furulya mellett új tanszakok is indulnak: gitár, klarinét, szaxofon, trombita. Szeretnénk kiépíteni a Fúvószenekar utánpótlás bázisát is.  Két-három év tanulás után sokan a fúvószenekar soraiban találhatják magukat.

A Zenedés gyerekekből alakult Dó-Ré-Mi Gyerekkórus, a hangszeres gyermekekkel együtt sokszor részt vesz a kerületi rendezvényeken, tárlatmegnyitókon, nemzeti ünnepeken.

Szeretném megköszönni a gyermekek lelkesedése mellett elsősorban a szülőknek a segítségét, támogatását, és adományaikat, amiket a Hang-Villa berendezésére, fenntartására, széppé tételére fordíthattunk.

Sok szeretettel várjuk a gyerekeket az idei tanév foglalkozásain, újabb programok, új tervek vannak készülőben. Bízunk a jó és szép folytatásban.

Jó egészséget, sok örömöt kívánok egy új sikerekben gazdag tanévhez.

 

Sok szeretettel:

 

Kálmán bácsi

 
 


Facebook

Kezdő Citera Gyerekeknek- 2020.februártól


LevelezőlistaStatisztika

Most: 10
Összes: 591635
30 nap: 5574
24 óra: 420