Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
Hirdetés
Hirdetés Hirdetés Hirdetés Hirdetés Hirdetés Hirdetés Hirdetés Hirdetés
 


KÁLMÁN BÁCSI KÖSZÖNTŐJE

KÁLMÁN BÁCSI ZENEDÉJE

KEZDŐLAP

 

Kedves Szülők, Kedves Gyerekek!

Nagy öröm, hogy ilyen sokan és ilyen nagy kedvvel járnak hozzánk. Az elmúlt tanévet még a Meszlényi Házban kezdtük el, áprilistól azonban egy szép új helyet találtunk a Hősök fasora 12.-ben Sashalmon, amit Hang-Villának neveztünk el.

Az új helyszín egy olyan bázissá vált, ahol nemcsak a tanítási órákat, hanem egyéb más programokat, mint például a gyerekkoncerteket, matinékat, baba-mama zenedéket, zenetáborokat stb. szervezhetünk.

A Ház immár otthont ad a Kertvárosi Fúvószenekari Egyesületnek és a Kertvárosi Zenede Alapítványnak, melyeket idén januártól működtetünk.

Az elmúlt tanév is bővelkedett szép programokban:

  • A Pénzügyőr Fúvószenekarral közös koncertet adtunk advent második vasárnapján a Szent István Bazilikában a Dó-ré-mi Gyerekkórus és a Corvin kórus közreműködésével. Nagy élmény volt újra zenekarral szerepelni egy hatalmas nézőközönség előtt.
  • Karácsonyi Zenedés koncertünket az Erzsébetligeti Rendezvényházban tartottuk szintén nagy érdeklődés közepette.
  • Március 15.- ét a Polgármesteri Hivatalban ünnepeltük. Közreműködött a Zenede Dó-Ré-Mi gyerekkórusa és a Toborzó citerazenekar.
  • Állandó szereplői vagyunk a Kossuth utcabálnak és a Centenáriumi Lakótelep Nyárbúcsúztató programjának is.
  • Az Anyák napi  műsorunkat és a Tanévzáró koncertünket már a Hang-Villában tartottuk idén.
  • A Világosító Szent Gergely napjára rendezett örmény esten léptünk fel citerazenekarunkkal a Corvin kórus közreműködésével.
  • Augusztus 20.-án a Budavárban léptünk fel a Csepp-Csepel Néptáncegyüttes műsorában a Szent István napi ünnepen a Toborzó együttesünkkel.

A hagyományos Balatoni népzene táborral együtt, idén 6 turnus zenetábort tudtunk szervezni. A Hang-Villa remek helyszínnek bizonyult, majd 90-en gyermek fordult meg a Hang-Villában és Balatonszárszón ezen a nyáron.

A táborzáró koncertjeink nagy érdeklődésnek örvendenek a szülők, családtagok, rokonok körében. A zenés foglalkozások mellett sokat játszhatnak, kézműveskedhetnek a gyerekek.

Az új tanévben várjuk sok szeretettel régi és új növendékeinket. A citera és furulya mellett új tanszakok is indulnak: gitár, klarinét, szaxofon, trombita. Szeretnénk kiépíteni a Fúvószenekar utánpótlás bázisát is.  Két-három év tanulás után sokan a fúvószenekar soraiban találhatják magukat.

A Zenedés gyerekekből alakult Dó-Ré-Mi Gyerekkórus, a hangszeres gyermekekkel együtt sokszor részt vesz a kerületi rendezvényeken, tárlatmegnyitókon, nemzeti ünnepeken.

Szeretném megköszönni a gyermekek lelkesedése mellett elsősorban a szülőknek a segítségét, támogatását, és adományaikat, amiket a Hang-Villa berendezésére, fenntartására, széppé tételére fordíthattunk.

Sok szeretettel várjuk a gyerekeket az idei tanév foglalkozásain, újabb programok, új tervek vannak készülőben. Bízunk a jó és szép folytatásban.

Jó egészséget, sok örömöt kívánok egy új sikerekben gazdag tanévhez.

 

Sok szeretettel:

 

Kálmán bácsi